רילוקיישן לארה"ב- ביטח רפואי כולל הריון ולידה

דיון מתוך פורום  ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל

15/08/2015 | 22:49 | מאת: חן

שלום, אני בעלי והילד בן שנה ו8 חודשים עושים רילוקיישן לארה"ב, אנחנו לא אזרחים ועדין ללא גרין קארד, מתכננים להתחיל ממש מההתחלה את אשרת השהייה החוקית ולהוציא גרין קארד. התבשרתי כי אני בהריון בשבועות מתקדמים יחסית, ואני מתקשה למצוא ביטוח שיכסה את ההריון והלידה המיוחלת. בדויד שילד יש תקופת המתנה של 12 חודשים, והביטוח הרפואי הפרטי בארה"ב דורש ממני S.S.N (מספר ביטוח לאומי) מאחר ועדין לא התחלנו את תהליך ההגירה עדין אין לי את המספר המבוקש. מהם האפשרויות העומדות בפניי? האם יש ביטוח נוסף חוץ מדויד שילד בו יש תקופת המתנה קצרה יותר? במידה ואני רוכשת את הביטוח של דויד שילד ועדיין לא חלפה תקופת ההמתנה האם אני זכאית להטבה מסויימת? במידה ואני נוספת אם ביטוח בסיסי שלא מכסה את הלידה, מהם ההוצאות שעומדות בפני שאדע לקחת בחשבון את הכל? תודה רבה!!!

שלום חן, ברוב חברות הביטוח אכן קיימת תקופת המתנה להריון, במיוחד כאשר הוא כבר החל לפני רכישת הביטוח שכן במצב כזה יצאנו מתחום הביטוח הנועד למצבים לא צפויים או ידועים מראש. ישנן חברות שמכסות הריון ללא תקופות המתנה אולם הכיסוי, על פי הגדרתן הוא "כמו כל מחלה אחרת". משמעות הדבר היא שלהוצאות עבור הריון תקין הדורש רק מעקבים שגרתיים או לידה רגילה אין באמת כיסוי. יחד עם זאת זה חלק מהסיכונים הקיימים ומומלץ לבחון את הכיסוי הזה הניתן בחברת bupa international ובדרך כלל ללא תקופת המתנה. בדיוידשילד, במהלך תקופת ההמתנה אין הטבות או כיסויים הקשורים להריון או לידה. בארה"ב, העלות של הריון ולידה שגרתיים (מעקבים כנדרש , אשפוז של יומיים ולידה וגינלית רגילה) נעה בין 10,000 ל 15,000 דולר (תלוי איפה ומי הרופא המטפל/מיילד). סיבוכים, חס וחלילה, כולים להגיע לעשרות אלפי דולרים. תהליך הגרין קארד הוא תהליך ארוך, ובטח קבלת ה ssn, לכן לא הייתי ממליץ "לבנות" על כך. מומלץ להגיע לארה"ב לפחות עם כיסוי לסיבוכי הריון. שיהיה בשעה טובה , נסיעה טובה ובהצלחה רן

16/08/2015 | 10:13 | מאת: חן

לא הצלחתי להגיע לbupa international ולבדוק מולם. אני רק רוצה לוודא שהבנתי אותך נכון (סליחה על הבורות) בחברת הביטוח bupa international אני יכולה לבטח את עצמי בארצות הברית על אף שאין לי S.S.N והבטיחו יהיה כולל הריון ולידה וללא תקופת המתנה? החברה הזאת היא חברה מקומית או רשת בארה"ב? פשוט די התבלבלתי באתר אינטרנט שלהם ולא כל כך הבנתי איך אני יכולה ליצור איתם קשר. תודה רבה על העזרה מעריכה זאת מאוד.

מנהל פורום ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל