ביטוח רפואי לקראת מעבר לחו"ל

דיון מתוך פורום  ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל

02/12/2013 | 10:13 | מאת: ריבי

אני ובעלי בתהליך של מעבר לחו"ל במסגרת רילוקיישן ללמוד שם. לפי מה שאני מבינה, כשעוברים לתקופה ארוכה (אנחנו מתכננים לפחות שנתיים) אז צריך לעשות מהארץ ביטוח רפואי שזה שונה מביטוח נסיעות רגיל לחו"ל. אני רק בתחילת הבירורים ולפני שאני יוצרת קשר עם סוכני ביטוח של חברת כלל ביטוח באתר שלהם רציתי לקבל הכוונה לגבי מה צריך לוודא שהביטוח כולל, מה לשים לב, מה נחשב מספק מבחינת הכיסוי בפוליסה ומ כדאי להוסיף שבדרך כלל לא נכלל אבל חשוב שאהיה. בקיצור- אם יש לכם מקור שניתן להפנות אלי שינחה אותי בהקשר לפני שאני עושה את הביטוח בפועל, אודה. ברור לי שזה משהו שחייבים לדאוג אליו מראש ובגלל שזו תקופה ולא זמן מוגבל אז סביר להניח שנזדקק לזה וזה לא משהו שהוא ברמת ה- nice to have...

שלום ריבי, אכן חשיבתך נכונה - ביטוח נסיעות לחו"ל אינו מתאים, לא במהות ולא בהיקף למי שיוצאים לרילוקישיין ועל כן נדרש ביטוח בריאות מקיף. אבל ראשית גילוי נאות - ליד התמונה שלי תוכלי לראות שאני נושא משרה בחברת דיוידשילד . ביטוח רילוקישיין זו נישה מאוד ייחודית שלצערי, וחס וחלילה מבלי לפגוע באף אחד, רוב סוכני הביטוח אינם מכירים. הם מכירים היטב את תוכניות הביטוח הרפואי הפרטי שנהוג בישראל, אבל פחות ביטוח רילוקישיין ששונה מהותית. בשלב הבירור הראשוני אני מציע לפעול בכמה מישורים: 1. סוכן ביטוח שמתמחה ברילוקישיין (ניתן לאתר אותם בפורומים שונים העוסקים בנושא) 2. שיחה/פורום עם ישראלים שכבר נמצאים במדינה אליה אתם נוסעים ואיסוף מידע "מהשטח" (ניתן למצוא בגוגל פורומים של ישראלים בחו"ל) 3. יצירת קשר עם מוקד דיוידשילד וקבלת מידע ופרטים מלאים אודות הכיסוי המוצע בטלפון 1.800.34.34.35. ההשוואה הכי טובה היא לנסות ולהגיע כמה שיותר מבחינת היקף השירותים והכיסוי לאזור הנוחות שלך. כלומר, למה שאנחנו מכירים מהארץ עם המעטפת של קופות החולים והביטוחים המשלימים. בהצלחה.

מנהל פורום ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל