ביטוח בריאות לרילוקיישן - מצב רפואי קודם

דיון מתוך פורום  ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל

12/10/2013 | 22:56 | מאת: יעל

אני מעוניינת לעשות ביטוח בריאות עבור רילוקיישן לאוסטריה. אני מבינה שביטוח כזה הוא תנאי לקבלת אישור שהייה שם. אני עברתי ניתוח להסרת גידול מסוג acoustic neuroma, ואני עדיין נדרשת לעשות מעקב (MRI תקופתי, מעקב רופא עיניים). אני מבוטחת בארץ בשני ביטוחים פרטיים: האחד מלפני שהתגלה המצב הזה, ומאפשר ניתוחים בחול ללא שום תנאי, והשני ביטוח קבוצתי שנעשה אחרי שהתגלה המצב, אבל הוא מכסה את המצב מאחר והוא קבוצתי. ביטוח זה מציב תנאים לניתוחים וטיפולים אחרים בחול. האם יש באפשרותי להוציא ביטוח רפואי כזה שיכסה את כל הדרישות הרפואיות שלי (ובכך ימלא את דרישת שלטונות אוסטריה לביטוח רפואי מלא)?

שלום יעל, רוב ביטוחי הבריאות לרילוקישיין יחריגו (לא יכסו) את ההישנות או ההשלכות של האקוסטיק נוירונומה, קל וחומר כאשר את עדיין במהלך טיפול (מעקב נחשב להמשך טיפול מבחינה חיתומית). אני אומר רוב הביטוחים שכן הצטרפות לביטוח קבוצתי כפי שיש לך בארץ אולי תאפשר כיסוי למצב. אני יכול להציע לך לבחון ביטוחים בינלאומיים בחברות כגון bupa, IHI וכדומה (גוגל על INTERNATIONAL HELATH INSURANCE לקבלת תוצאות רלוונטיות) אם כי אני כמעט בטוח שתנאי הכיסוי שלהם למצב רפואי קודם דומים לנהוג בעולם ואינם מאפשרים כיסוי. בהצלחה

מנהל פורום ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל