שהייה של סטודנט חולה כרוני בהונגריה

דיון מתוך פורום  ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל

24/05/2013 | 08:15 | מאת: שמוליק

שלום בני חולה פוליציטמיה וורה עם סנטט בצינור כים המרה שיקבל טיפול החלפה בארץ. אך צריך ניטור של בדיקות דם חודשיות כולל פגישה עם המטולוג.האם יש ביטוח שיכול לכסות את מצבו בחול.

שלום רב שמוליק, ביטוח מטיבו וטבעו נועד לתת מענה לאירועים לא צפויים ולא ידועים. במקרה הזה, מאחר וברור כי עליו לעבור ניטור וניקז כיס המרה אחת לחודש, לצערי אינני מכיר אף חברת ביטוח שתיקח על עצמה סיכון ידוע מראש, שכן אז כבר לא מדובר בביטוח. יתירה מכך, לא רק הטיפול עלול להוות מכשול ברכישת הביטוח כי אם הבעיה הרפואית עצמה שכן חברת הביטוח גם תצטרך להתחשב בסיכון העקיף הנובע מהבעיה. במידה והוא יוצא לתקופה ארוכה לחול (ואת זה אני מבין מהכותרת של עצם היותו סטודנט) יהיה עליכם לקחת בחשבון את עלות הטיפול בחו"ל במסגרת ההוצאות הכרוכות בנסיעתו. בלי שום קשר לביטוח, מאחר והוא עתיד לשהות בהונגריה, רצוי מאוד לברר גם שאכן ניתן לקבל את הטיפול ברמה סבירה בהונגריה. בברכה, רן

מנהל פורום ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל