מעבר לגרמניה לצורך לימודים

דיון מתוך פורום  ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל

24/04/2013 | 23:50 | מאת: לא צפוי

הי רן, אני מתכנן כבר זמן רב מעבר לגרמניה לצורך לימודים/שינוי מקצועי. אני נשוי עם שתי בנות. בן 41 ואישתי בת 42. שנינו אזרחי ישראל ללא אזרחות זרה, ותכננו לבקש ויזת לימודים לגרמניה. כעת כחודשיים לפני המעבר המיועד, ובאופן לא צפוי אישתי נכנסה להריון. בכל מקרה לצורך שהייה בגרמניה אנו זקוקים לביטוח בריאות גרמני. מכל הביטוחים שמצאתי, נושא בדיקות ומעקב הריון והלידה - מוחרג. נדרשת תקופת המתנה או הכשרה של 8 חודשים. אנחנו ממש בישורת אחרונה לפני הרילוקיישן המיוחל, וכעת לאור ההריון - ממש אובדי עצות, האם בכלל נוכל לממ את המעבר. נשמח מאוד לעצתך ולקבלת כיוון ואפשרויות. תודה מראש.

שלום רב, קודם כל - בשעה טובה ושיהיה בהצלחה ובקלות כפי שציינת, הריון ולידה בביטוחים הפרטיים או שאינם מכוסים או שיש תקופת המתנה או אכשרה של בין 8 ל 12 חודשים. גם אם לא הייתה תקופת המתנה הרי מעצם ההריון קיים, מבחינה ביטוחית יש כאן מצב שהוא לא ביטוח אלא מימון (ההבדל בין הלא צפוי לצפוי). אני חייב גם להיות כן ובתור חתם רפואי גם לציין כי העובדה שרעייתך בת 42, מבחינה ביטוחית , היא נמצאת בקטגוריה של הריון בסיכון וגם זה מהווה שיקול מבחינת חברות הביטוח. אני יכול לחשוב על שתי אפשרויות שניתן אולי לשלב ביניהן ובכל מקרה יהיה עליך להיערך כלכלית לעניין. האפשרות הראשונה היא ביטוח נסיעות לחו"ל עם הרחבה להריון. ביטוח זה לא יכסה אמנם את הבדיקות השגרתיות אולם במקרה של סיבוך יהיה מענה בפוליסה. לחברת הראל יש פוליסה חדשה שמכסה נשים בהריון עד גיל 42 ועד שבוע 32. כאן נשאלת השאלה בת כמה באמת רעייתך (אמנם ציינת 42 אבל 41 ומספר חודשים זה עדיין לא 42) ולכמה זמן תוכלו לרכוש את הביטוח לחו"ל. לציין גם כי לאחר תקופת הביטוח לא תוכלו להמשיך את הביטוח מחו"ל ויהיה עליכם לשוב לארץ לשם חידוש (אלא שאז אולי היא תעבור את הגיל המקסימלי). האפשרות השנייה היא לשאת במימון ההוצאות של ההריון ולרכוש ביטוח לרך הנולד, החל מיום היוולדו באופן שלפחות תקטינו את ההוצאות ביחס לטיפול ברך הנולד ולאחר מכן. ביטוח כזה אפשר למצוא בחברת pacific prime (בגוגל) . אינני מכיר את התוכניות או את החברה ברמה הפרטנית, אבל שווה בדיקה. מעבר לזה, החל משנת 2009, מי שמבקש לגור בגרמניה, חייב להוכיח שיש לו ביטוח רפואי שמכסה הוצאות מינימליות, ביניהן הריון ולידה. יש לקחת גם את זה בחשבון . צר לי שלא ממש עזרתי, אבל עצה ידידותית - מומלץ בחום לשקול דחייה של המעבר בכמה חודשים. אתם לא המקרה הראשון בו אני נתקל ועל אף שהריון, בהיותו אירוע משמח מאוד, לעיתים לא בא בעיתוי הנכון, ומה שעשו אחרים הוא מעבר חלקי. הבעל עבר, החל לארגן את המעבר באותה מדינה והיה על הקו בין הארץ למקום החדש. מכאן זה כבר חישוב כלכלי ואישי. בהצלחה

מנהל פורום ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל