מותר לעשות שעווה בין טיפולי לייזר?

דיון מתוך פורום  הסרת שיער בלייזר ובאינפרא

09/05/2012 | 17:50 | מאת: סתיו

כי לפי מה שהבנתי אסור, ואני רוצה לעשות לייסר בכל הגוף. יש איזורים שלא ניתן לגלח (גב, בטן, טוסיק למשל), אז מה אני אעשה במשך כל תקופת הטיפול? האם רואים תוצאות משמעותיות כבר מהטיפול הראשון כך שאני לא ארגיש צורך לעשות שעווה? ועוד שאלה - יש ךי עור בהיר ושיער כהה, ואמרו לי שזה אידיאלי בשביל לייזר. אני נוסעת בקרוב לחופשה בה אני מתכננת להשתזף. אם אני אשתזף הרבה ועורי יהיה כהה יותר, זה יוכל לפגום ביעילות של טיפול הלייזר שאני אתחיל אחר כך? תודה רבה לך.

13/05/2012 | 22:43 | מאת: סופי ברנר

היי סתיו, בזמן הטיפול השערה משמשת כמוליך חום אל השורש ולכן בין הטיפולים להסרת השיער ב IPL או בלייזר לא מומלץ למרוט את השיער בעזרת שעווה, פינצטה או מכונת סילק אפיל. ההמלצה היא לגלח או להשתמש במשחה להסרת השער. יחד עם זאת ההמלצה היא לא לגלח לפחות שבועיים לאחר הטיפול משום שהשיער שעבר טיפול ועכשיו השורש שלו מת צריך להפלט מהגוף בטווח של שבועיים עד שלושה מיום הטיפול וגילוח שלו עשוי לעכב את תהליך הפליטה. דבר נוסף שכדאי שתדעי זה שבד"כ בשלושת הטיפולים הראשונים רואים את התוצאות הטובות ביותר משום שמסה של שיער עוברת את תהליך הטיפול ונושרת. ז"א שהסבירות שתרצי לגלח לאחר הטיפול היא יחסית נמוכה. לגבי שיזוף- באופן כללי שיזוף אינו פוגע ביעילות של הטיפול אך הסכנה בטיפול עם שיזוף היא כוויות על שטח פני העור. הסביה לכך היא שהלייזר מזהה את העור השזוף כבעל הפיגמנט הכהה ביותר ולכן "זורק" את אנרגיית החום על שטח העור ולא על פגמנט השערה ומכאן שחשוב מאוד להקפיד כי לפחות שבועיים טרם הטיפול לא להיות עם שיזוף טרי מאוד כזה שמשאיר טביעת אצבע משום שיכולות להווצר כוויות במעמד הטיפול. בכל מקרה בו את לא בטוחה או מתקשה לאבחן את מצב השיזוף תתייעצי עם המכון בו את מטופלת ותקבלי מהם חוות דעת מיידית. בהצלחה סופי

14/08/2019 | 13:45 | מאת: אלמוג

עשיתי 5 טיפולי לייזר בידיים וברגליים וכרגע אני בהריון ולכן לא אוכל להמשיך את הטיפולים בחצי שנה הקרובה לפחות. האם ניתן לעשות שעווה לפחות בידיים ?

מנהל פורום הסרת שיער בלייזר ובאינפרא