שיניים תותבות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

13/03/2013 | 09:39 | מאת: סופיה

שלום רב, אימי אמורה לבצע שיקום פה הכולל עקירות בלסת עליונה, והרכבת שיניים תותבות. בנוסף שיניים תותבות חלקיות בלסת התחתונה. היא קיבלה הצעת מחיר, ורצתה לעשות תחילה את הטיפולים רק בלסת העליונה + שיניים תותבות, ורק בשלב מאוחר יותר הרכבת שיניים תותבות חלקיות בלסת תחתונה. לציין כי, שבלסת התחתונה חסרות רק השיניים הטוחנות. האם היא יכולה להרכיב שיניים תותבות בלסת העליונה ללא שיניים תותבות בלסת התחתונה? האם הדבר יפגע בדיבור או בתפקודן של השיניים התותבות? אודה לתשובה בהקדם. תודה.

בנוסף להתאמה לרקמת הלסת העליונה, תותבת עליונה מיוצבת ע"י השיניים התחתונות. ולכן, נכון קבע הרופא שתכנן שיקום של הלסת התחתונה במקביל לביצוע התותבת העליונה. ולכן, במרבית המקרים נכון לבצע את השיקום בשתי הלסתות יחד.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה