מחפשת מומחה שיבדוק עששות צוואריות עם מיקרוסקופ

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

06/03/2013 | 19:26 | מאת: נוגה

שלום רב, יש לי בכמה שיניים עששות צוואריות. אני מחפשת מומחה שיבדוק עם מיקרוסקופ (כמו זה שמשמש בטיפולי שורש), ויראה האם יש או לא צורך שם בסתימה. (בנוסף לבדיקות אחרות שעושים לעששת, לא במקום). לא הצלחתי למצוא מומחה כזה. כי לא מצאתי אנדודונט שיבדוק עששת צווארית (מי שמצאתי, מתעסק רק בשורש). ולא מצאתי רופאי השיניים הכלליים או מומחים בשיקום הפה, שיש לו מיקרוסקופ טיפולי. אז אודה אם תוכלו להפנות אותי למי שיש לו את השילוב הזה. תודה מראש

07/03/2013 | 18:15 | מאת: ד"ר ערן דולב

שלום בקשתך מעט תמוהה לא מבצעים אבחון עששת צווארית באמצעות מיקרוסקופ טיפולי לכן חיפושיך העלו חרס גשי לרופא שיניים טוב שבאמצעות מכשירע אבחנה הרגילים: מראה זונדה וידע יאבחן את הבעיה בהצלחה

07/03/2013 | 22:11 | מאת: נוגה

אבל הגדלה רק יכולה להועיל. גם טיפולי שורש לא נעשו בעבר עם מיקרוסקופ, ועכשיו זה כל כך ברור כמה שההגדלה תורמת. אפילו כשנאי מסתכלת על השיניים שלי עם מראה מגדילה, רואה הרבה יותר אינפורמציה מאשר בלי מראה מגדילה. אז למה להיצמד לשיטות הישנות, כשכיום יש טכנולוגיה שמפאשרת הגדלה בתנאים נוחים? לכן אשמח לדעת אם בכל זאת יש מישהו, שהוא אולי גם אנדודונט וגם משקם פה, ואז כבר יש לו ניסיון רב בשימוש במיקרוסקופ (עקומת למידה), כך שהוא יכול להעביר זאת גם לבדיקת עששות וסדקים בשיניים.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה