שיפור מצב חניכיים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

04/11/2012 | 16:19 | מאת: עדי

שלום לצערי הרב הפסקתי לעשן רק לפני חודשיים בערך אחרי שעישנתי במשך יותר מ-3 שנים. הפסקתי לעשן בגלל שרופא שיניים אמר לי שיש לי נסיגת חניכיים חמורה ושאני חייבת להפסיק וזה הלחיץ אותי מאוד. התחלתי טיפולים אצל שיננית אבל מצב החניכיים לא השתפר בהרבה. רציתי לדעת האם עכשיו שהפסקתי עם הסיגריות אני כן אמורה לראות שיפור במצב החניכיים, האם הם אמורות להחלים ולהשתקם עם הזמן ועם טיפול נכון שלי? ואיזה טיפול מומלץ?

04/11/2012 | 18:36 | מאת: ד"ר ערן דולב

שלום עדי ראשית ברכות שהפסקת לעשן בטוחני שזה ישפר את מצב הבריאות הכללית שלך. ידוע שעישון משפיע לרעה על החניכיים מחמיר דלקות חניכיים מקשה על שמירת הגיינת פה נאותה ופוגע מאד בכלי הדם הקטנים אשר מזינים את רקמת החניכים ולכן גם משפיע על המרקם והצבע של החניכיים. אולם עישון אינו הגורם למחלת חניכיים או גורם לנסיגת חניכיים. כך שהפסקת העישון תואיל בודאי לבריאות החניכיים אבל לא "תרפא"את נסיגת החניכיים עצמה. אם אכן את סובלת ממחלת חניכיים עליך לפנות לרופא מומחה לחניכיים אשר יאבחן את בעית החניכיים במידה והיא קיימת ויתאים טיפול המתאים לך באופן אישי. בהצלחה ד"ר דולב

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה