מס' שאלות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

22/08/2012 | 18:01 | מאת: נגה

היי אחת השיניים הקדמיות שלי "נדחפה" אחורה עם שנים ועכשיו היא לא כלואה אבל גם לא נמצאת בקו ישר עם שאר השיניים. האם היא נחשבת שן כלואה ואז אני אצטרך ניתוח? עושים עקירה גם לשיניים קדמיות? בנוסף, שן שנמצאת לידה בולטת יותר משאר השיניים. האם כדי להחזיר אותה לשורה של כל השיניים אני אצטרך גשר, רק בגלל שן אחת?

23/08/2012 | 21:30 | מאת: ד"ר שרון אגר-צויזנר

היי נגה ! שן קדמית הנדחפת לאחור אינה נקראת שן כלואה, רק שן שלא בקעה מעולם נקראת שן כלואה. לא כל שן כלואה חובה לעקור, לפעמים רק נשאר למעקב. ותאורתית - לעיתים עוקרים שיניים קדמיות (אם הן שיניים אבודות)... את מתארת מצב בו שן אחת נדחפה לאחור ושן אחרת זזה קדימה.. תזוזת שיניים קדימה קיימת לאורך כל החיים (תהליך מואץ סביב גיל 30) ואז נוצרת צפיפות קידמית. הייתי ממליצה לך להתייעץ עם אורתודונט לגבי הפיתרון עבורך. בברכה. דר שרון אגר צויזנר

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה