פחד לפני טיפול

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

24/07/2012 | 12:52 | מאת: כרמית

יש לי נסיגת חניכיים ודלקת. יש לי טעם רע בפה. לא יודעת אם יש קשר או אין לדלקת ולנסיגה. הלכתי לבדיקה אבל לא טופלתי כי לא הרגשתי טוב אצל הרופא. איזה טיפול אני אצטרך לעבור רוצה לדעת כהכנה נפשית

24/07/2012 | 13:42 | מאת: ד"ר שרון אגר-צויזנר

שלום כרמית ! בהחלט עשוי להיות קשר בין ריח/טעם רע בפה, נסיגות חניכיים ודלקת חניכיים. טיפול בסימפטומים שאת מתארת (שהם מעידים על מחלת חניכיים) כוללים טיפול במרפאה ובבית. במרפאה - יש לבצע ניקוי / הסרת רובד ואבנית. מבוצע עי רופא או שיננית (רופא השיניים יחליט זאת) בעזרת מכשירים ידניים אשר עימם מחליקים את פני השיניים, ניתן להעזר גם במכשיר אולטראסוני אשר מעט מרעיש ומשפריץ קצת מים - אך יעיל מאוד בניקוי פני השיניים גם כן. בבית - יהיה עלייך להקפיד על היגיינה אורלית נאותה, לפי הוראות הרופא/שיננית. צחצוח נכון פעמיים ביום, שימוש בחוט דנטאלי/מברשות מיוחדות, שטיפות פה וכו... שילוב נכון של עבודה בבית והטיפול במרפאה יניב תוצאות משמעותיות ! יש מקרים בהם דלקת החניכיים מאוד משמעותית והרופא ימצא לנכון לבצע טיפול כירורגי בחניכיים כדי לאפשר יכולת טובה של שמירה על היגיינה אורלית. את כל הפרוצדורות אשר מבוצעות במרפאה ניתן לבצע לאחר הרדמה מקומית - כך שכלל לא מרגישים כאב. ניתן גם לבצע הטיפול במספר מפגשים בכדי לא להכביד עלייך... רפואה שלמה ובהצלחה !

25/07/2012 | 17:14 | מאת: כרמית

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה