טיפולי שיניים ואנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

15/07/2012 | 08:05 | מאת: אביבית

בוקר טוב אני עוברת כרגע סדרה של טיפולי שיניים ואני לוקחת אנטיביוטיקה בגלל שפעת חזקה. בגלל שיש לי גם דלקת חניכיים רציתי לדעת אם לאנטיביוטיקה שאני לוקחת לשפעת יכולה להיות איזשהיא השפעה על הדלקת שיש לי בחניכיים ואם אני יכולה להמשיך בטיפולי השיניים שכוללים גם סתימות כשאני בולעת אנטיביוטיקה?

15/07/2012 | 10:22 | מאת: ד"ר שרון אגר-צויזנר

שלום אביבית ! תחילה ברצוני לציין כי המחולל של מחלת השפעת הוא וירוס - והטיפול הנכון בשפעת אינו עי אנטיביוטיקה... לגבי טיפול שיניים בזמן מחלה, הייתי ממליצה לנוח בבית עד הבראה ורק אז להמשיך בטיפולים וזאת לא בגלל שיש בעיה עם טיפולי שיניים בזמן נטילת אנטיביוטיקה - אלא פשוט מתוך התחשבות ברופא השיניים שלך - שוודאי יעדיף שלא להדבק בשפעת... לגבי דלקות חניכיים וטיפול אנטיביוטי - הטיפול הראשוני והנכון בדלקת חניכיים אינו עי אנטיביוטיקה אלא עי הסרת רובד ואבנית אצל שיננית / רופא שיניים ושמירה על הגיינה אורלית בבית לפי הנחיות הרופא. קיימת גישה בה כן מומלץ טיפול אנטיביוטי ספציפי לטיפול בדלקת חניכיים וזאת לאחר הסרת רובד ואבנית - ולפי הוראות רופא מבחינת מינון וסוג האנטיביוטיקה (לעיתים משלבים שני סוגי אנטיביוטיקה). רפואה שלמה

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה