רווח אחרי טיפול

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

05/07/2012 | 17:19 | מאת: כלנית

אני בת 28 ואחרי טיפול של אורתודנט שהסתיים אחרי שנתיים. נותר לי עדיין רווח גדול בלסת התחתונה בגלל עקירה שעברתי בעבר. האורתודנט אמר שלא בטוח שאם אני אמשיך את הטיפול אצלו הרווח ייסגר יכול להיות שייפתח שוב. הרווח לא נמצא בקדמת הפה אז אני מתלבטת בכלל אם לעשות משהו אבל רציתי לדעת מה כן ניתן לעשות כדי לסגור את הרווח ושלא ייפתח שוב.

11/07/2012 | 18:40 | מאת: ד"ר שרון אגר-צויזנר

שלום כלנית ! בעקרון אין בעיה או חסרון בכך שנותר רווח כל עוד אינו מפריע לך אסתטית ותפקודית. מבחינה תפקודית חשוב לוודא שאינו מפריע לך להגייה נכונה של מילים ושגודל הרווח גדול מ1 ממ וכך גם לא ידחס לך מזון באזור. במידה ונותר רווח קטן יותר - זה עשוי ליצור בעיה, ואז כן הייתי ממליצה להתערב כדי למנוע מצב שזה - עי המשך הטיפול האורתודונטי, במידת האפשר, וקיבוע של התוצאה הסופית כדי שלא יפתח רווח בעתיד.. או עי ביצוע שחזור אשר יסגור הרווח. בהצלחה

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה