בולמיה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

02/07/2012 | 17:52 | מאת: דואג

שלום רב אני מגדיר את בתי כבולמית. היא מקיאה כמעט כל יום כבר שנים ואחת הבעיות שמטרידות אותנו זה בין היתר גם מצב השיניים שלה. היא מצחצחת שיניים ואוכלת מוצרי חלב פירות וירקות. יש מאכלים שהיא צריכה לאכול כדי להגן על השיניים שלה כמה שיותר? היא מסרבת ללכת לרופא שיניים ואני לא יכול להכריח אותה אז אני בודק דרכים "טבעיות" דרך האוכל כדי לשמור לה על השיניים כמה שאפשר.

04/07/2012 | 11:21 | מאת: ד"ר שרון אגר-צויזנר

שלום רב, תחילה אני מרגישה מחוייבת להמליץ על טיפול פסיכולוגי בעדיפות ראשונה ! יש אנשים המתמחים בתחום של הפרעות אכילה, יש להם הכלים והשיטות וחשוב מאוד לטפל בבולמיה עצמה ! לגבי השיניים, בשל הקאות חוזרות, השיניים נחשפות לחומציות בתדירות גבוהה, שטחן הפנימי ממש נאכל, שכבת האמייל מתדקקת והדנטין תחתיו נחשף - דבר היכול להוביל לרגישות במשנן. כל חשיפה לחומציות, בעת הקאה, הופכת השיניים לפגיעות - ההמלצה היא להרבות בשטיפות פה המכילות פלאוריד ואפליקצית פלאוריד במרפאת השיניים. ושוב המלצתי בחום היא לפנות בדחיפות לטיפול פסיכולוגי. רפואה שלמה.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה