שבר שיש לי בחרסינה של הכתר

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

21/07/2016 | 18:01 | מאת: ירדן

נראה לי שיש לי שבר בחרסינה של הכתר אני לא בטוחה לגמרי אבל רציתי לשאול איך נראה שבר בחרסינה ואם זה תמיד בצורה שממש חסרה חלקה שרואים ואם זה לא בצד החיצוני מסביב אלא באמצע איך זה ייראה שם? והאם יכול להיות בגלל שחשה טיפה כאב שנשבר אפילו קצת בקטע שלא רואים אלא מתחת לכתר ויצריך שוב טיפול שורש?

שלום, שבר בחרסינה לא כואב, אלא אם נכנס חלק מהחרסינה לחניכיים. שבר כזה יהיה חד, ויצור חיספוס גס על פני השטח של הכתר. חיספוס פני הכתר יכול להיווצר גם כחלק מתהליך איזון הסגר של הכתר. אם יש שבר, קשה מאד עד בלתי אפשרי לתקן את הכתר. אם מדובר על חיפסוס עקב איזון סגר, אפשר ללטש את האזור.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה