שיניים תותבות לא מתאימות כנראה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

21/06/2012 | 15:50 | מאת: תמי

לסבי בן ה-84 התקינו שיניים תותבות והוא מתלונן שהן לא נוחות לו וגורמות לו תחושת מחנק. מאז שהתקינו לו את השיניים הוא אוכל פחות מכיוון שאין לו תיאבון, זה לא היה לו לפני. אבא שלי הלך איתו לרופא שיניים אחר שבדק את השיניים ולא מצא סיבה לאי נוחות. איזה עוד אפשרויות יכולות לעזור לסבא שלי שלא יסבול?

21/06/2012 | 17:03 | מאת: ד"ר שרון אגר-צויזנר

תמי שלום ! שיניים תותבות חדשות דורשות הרבה זמן תרגול !!! יתכן בהחלט שסבך חש אי נוחות רבה על אף שאובייקטיבית נראה כי התותבות מתאימות לו... על סבך לתרגל אכילה, תחילה של דברים רכים ובהמשך להוסיף כלכלה קשה יותר, עליו לתרגל דיבור ולא להתייאש... לעיתים יופיעו פצעים ברירית הפה - ואם כך הדבר, לחזור אל רופא השיניים לצורך איזון סגר ושחרור אזורים לוחצים והחלקתם. תחושת מחנק ובחילה גם הם יתכנו בתותבות חדשות ויעברו עם הזמן... בהצלחה !!!

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה