שבר כתוצאה משחיקה חזקה בשן

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

06/06/2016 | 14:16 | מאת: ירדן

שברתי קצת את השן כתוצאה משחיקה מדובר בשן תחתונה קדמית . רואה בבירור את השבר כי שאר השיניים למעלה חלקה וזאת חדה ופתוחה , וגם כאב בהרבה פעמים ביום וגם רגישות גבוהה ששותה חם וקר. האם הפתרון במצב כזה זה יהיה טיפול שורש וכתר , והאם בגלל שזו שן קדמית קטנה כדאי יהיה יותר לעשות עוד שן לפחות כדי שזה ייראה אותו דבר. וזה שהמקום כואב אומר על עוצמת הנזק כי ניסיתי כמה ימים / שבוע לחכות אולי יעבור וזה לא עובר ויש לי גם טעם מוזר בפה מאז השבר כתוצאה משחיקה ופוחדת שלהבא שוב יקרו נזקים כי כבר כמה פעמים השחיקות שלי חזקות ואין לי שליטה בזה כנראה והכאב בקטעים ממש חזק שלקחתי הלילה כבר כדור.

שלום, אם זה מציק וכואב כדאי לגשת לבדיקה. רצוי להמנע מכתר באזור הקדמי התחתון, כי השיניים קטנות מאד ולעיתים קרובות התוצאה האסתטית לא מספיק יפה. אבל אם אין ברירה - עושים את הטיפול הנכון. אם אין לך כאבים סתם כך, ללא גרוי, בהחלט יכול להיות שאפשר לפתור את הבעיה ללא טיפול שורש. המתנה ללא טיפול לא תעזור.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה