כתר ודלקת חניכיים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

14/06/2012 | 15:41 | מאת: רון

שלום ד"ר יש לי בעיות בחניכיים, יותר נכון דלקות בחניכיים לעיתים קרובות מאוד ואני גם צריך לעשות כתר בשן טוחנת. הרופא שיניים שלי אמר שקודם צריך לטפל בדלקת ורק אח"כ לשים את הכתר. סתם מסקרנות איזה סוג של כתר מומלץ לשים במקרה בעייתי כמו החניכיים?

14/06/2012 | 15:59 | מאת: ד"ר שרון אגר-צויזנר

שלום רון ! הרופא שלך בהחלט צודק, הכתר יבוצע רק על חניכיים בריאות ! מבחינת סוג הכתר, באם כוונתך לחומר ממנו עשוי הכתר, אין משמעות מבחינת מחלת החניכיים עצמה. אך מבחינת צורת הכתר - תיתכן השפעה במידה וקיימת נסיגת חניכיים רבה... הכתר צריך להתאים במורפולוגיה שלו ולאפשר ניקוי מייטבי של האזור - בכדי שמחלת החניכיים לא תחזור. במקרים של נסיגת חניכיים מרובה, והשחזת השן באזור שורשי וצר - לעיתים נבצע השחזה מאוד דקה - מה שיכול להשפיע על בחירת החומר ממנו עשוי הכתר. רפואה שלמה !

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה