חור והתייעצות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

02/06/2016 | 17:47 | מאת: ספיר

רציתי לשאול גיליתי פתאום חור בין 2 שיניים בזמן ניקוי בין השיניים ואפילו קצת מדמם שמנקה שם. השאלה אם החור כבר בולט ונראה לעין האם הסיכוי רב יותר לטיפול שורש אלך לרופאה אבל מה דעתך. ובגלל שכל פעם מתגלה משהוא חדש ובאמת שומרת על היגיינה טובה ותזונה היית בודק ושוב שולח אותי לצילומים אני חוששת שזה מה שתרצה ועברה כבר מעל שנה ותמיד שולחת אותי לסט של הרבה צילומים אומרת שנותן יותר מידע אבל לגבי החור שמצאתי אם רואים זה סימן שכבר זיהום גדל בטח יש והאם יש גם לזה השפעה אם חור שנראה זה סימן שהוא כבר גדול יותר והמקום בעחקר אחרי אכילה ושתיה גם קצת רגיש או כואב מצטערת על הבלבול אודה על תשובתך?

שלום, גם אם קיימים חורים בולטים לעיין זה לא בהכרח מעיד על צורך בטיפול שורש, וישנם מצבים בהם לא רואים כלום ועדיין יש צורך בטיפול שורש. זו הסיבה שבגללה במצב שלך יש צורך בבדיקה קלינית ובצילומים. רופא/ה יוכלו להעריך ולהסביר לך את המצב על פי הבדיקה והצילומים ולטפל בהתאם. בהקשר ל"הרבה צילומים" - תשאלי את הרופאה מדוע את צריכה אותם. היא אמורה להסביר לך את הסיבה לכך.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה