עששת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

26/05/2016 | 18:02 | מאת: אופק

רתציתי לשאול תוך כמהזמן מתפתחת עששת נראה שמתפתחת עששת שהיתה לפני הרבה מאוד חודשים ואיך מבדילים אבל מה הסימנים בדרך כלל המעיד על טיפול שורש?

שלום, עששת יכולה להתפתח תוך מספר חודשים. האבחנה בעזרת צילום ו/או בעזרת בדיקה קלינית יכולה להיעשות בכמה דרכים, ובד"כ דורשת השוואה בין מצב קודם למצב עכשווי. השוואה כזאת יכולה להראות האם עששת חדשה מתפתחת או שיש החמרה במצב שהיה קיים בעבר. הסימנים לטיפול שורש הם כאבים חזקים, לא תמיד ממוקדים או אבחנת עששת עמוקה מאד בצילום (גם אם אין כאבים) או תהליך דלקתי בקצה השורש (אותו ניתן לראות בצילום). ישנן כמה אפשרויות נוספות, אבל אלה העיקריות שבהן.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה