שן כהה מהשאר

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

05/06/2012 | 14:41 | מאת: אולגה

עברתי תיקון השלמה לשן שנשברה לי והשן כהה יותר מהשיניים האחרות. לפני כן השן לא היתה כהה מהאחרות. האם יש זה קשור להשלמת השן?

05/06/2012 | 17:24 | מאת: ד"ר שרון אגר-צויזנר

שלום אולגה ! פעמים רבות שן אשר עוברת טראומה עלולה לשנות את צבעה עם הזמן, בנוסף יתכן כי השחזור אשר בוצע בשן עבר מעט צביעה, או שצבעו אינו תואם לצבע השן, בכל מקרה יש לבדוק מהו הגורם לחוסר אחידות הצבע. ביצוע ליטוש מחדש של השחזור יכול לחשוף שכבה עמוקה יותר ונקיה מצביעה, לחשוף את הצבע המקורי של השחזור ולראות האם הצבע תואם כעת... כמו כן מעת לעת יש לבדוק את חיות השן, שכן שן שעברה טראומה עלולה לאבד ויטאליות (חיות) דבר העשוי להתבטא בשינוי צבעה של השן גם כן... רפואה שלמה ובהצלחה !

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה