כאב ואנטביוטיקה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

19/04/2016 | 17:10 | מאת: מיטל

נתנו לי אנטביוטיקה לכאב שיניים למרות שכרגע לא רואים כלום לא במבט ולא בצילום אבל ראו ואמרתי שמתפתלת מכאבים התקפים חזקים שגם בלילה העירו אותי ולא נתנו לי מנוח וזו שן שעשתה לי המון בעיות אז מנסים את האנטביוטיקה ונמשיך מה לעשות השאלה אבל עבר כבר יום וחצי ויש הטבה מאוד מינמלית מתי אמור להיות הטבה עם שיפור משמעותי ואם לא תשפיע מספיק למרות שלא ראו כלום מה עוד אפשר לעשות כי אני די בסיום שלמכתר של השן הזאת ולא ברור מה לעשות כשלא רואים כלום והאם יכול להיות שלא יראו בצילום במרפאה וכדאי יהיה לבדוק שוב את כל האיזור במכון לצילום למרות שכבר לפני שנה עשיתי צילומים רודה על תשובה. תודה.

שלום, אנטיביוטיקה אינה טיפול לכאב, אלא טיפול בזיהום חיידקי. נותנים אנטיביוטיקה כאשר יש לרופא/ה חשש שמדובר בזיהום כזה. קורה לא פעם שיש סימנים שונים לזיהום, בלי שניתן לראות שום דבר בצילום, כך שמבחינה זו מה שנאמר לך הוא נכון. לגבי פעילות האנטיביוטיקה - זו דורשת לפחות 48 שעות לפני שניתן להרגיש שיפור, ולכן המתנה של חצי יום אינה מספיקה. מכל מקום, אם את מרגישה שזה לא הפתרון הנכון, כדאי לך לשקול לפנות למומחה לטיפולי שורש או למומחה לשיקום לקבלת חוות דעת נוספת.

20/04/2016 | 08:08 | מאת: מיטל

ואם יש בעייה זיהומית/ חיעדקית היא לא נובעת ממשהוא וצריך לבדוק יותר ביסודיות למשל צילומים יותר מקיפים אולי או משהוא אחר כי בטח נגמרה ממשהוא ויש איזה בעיה בכל זאת? האנטביוטיקה עוזרת אבל ממש לאט ציפיתי שקצת יותר מהר לאחר יומיים.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה