שאלה בקשר לבדיקת שיניים שגרתית

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

07/02/2018 | 17:07 | מאת: תמר

שלום ד"ר, האם כשאני מגיעה לביקורת אצל רופא שיניים אין מחובתו מלבד בדיקת השיניים לבצע גם בדיקה של מפרק הלסת, בלוטות רוק, קשרי לימפה, בדיקת לשון? הרופא הקודם שלי עשה זאת בכל בדיקה, עברתי דירה והייתי צריכה לצערי לעבור רופא, והתגובה שלו לבקשתי היתה שאין לי תלונות, אז מחובתו לבדוק את השיניים, זה מספיק. אשמח לשמוע את דעתך.

שלום, אינני סמכות בתחום זה, אבל אנסה לענות. עד כמה שידוע לי אין "חוק" המחייב בדיקה כזאת, והדבר תלוי במקרים רבים בדרך ההתנהלות של הרופא וברוטינה שלו. ולכן, אני מניח שהרבה רופאים יענו לך כמו שענה לך הרופא ה"חדש". אם הדבר חשוב לך, אני בטוח שבשיחה איתו תוכלי לבקש שיבצע את הבדיקות האלה.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה