החלפת סתימות בשיניים טוחנות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

07/01/2018 | 00:31 | מאת: יעלי

שלום, בביקורת שבוע שעבר אצל רופאת שיניים היא המליצה לי להחליף את הסתימות בשיניים הטוחנות משום שלדבריה הן כבר מאד ישנות, היא ציינה שאין תהליכים עששתיים בשיניים האלו אבל כדאי לחדש סתימות. לי זה נראה קצת תמוה, ולכן אשמח לשמוע חוות דעת שלך האם הפרוטוקול הטיפולי ממליץ להחליף סתימות מידי כמה שנים גם אם אין בעיה איתם או בעיה בשן שעליהם הסתימה נמצאית. יש לציין שאלו סתימות שנעשו לי בשיניים לפני 20 שנה ויותר. שאלה נוספת: אם אחליט להחליף את הסתימות, האם מומלץ סתימות לבנות. שמעתי מאנשים שהחליפו שהם סובלים מהמון רגישויות, או שהחלפת הסתימות גרמה לצורך בטיפולי שורש בשיניים שבוצעה בהם ההחלפה, ומצד שני הן נותנות מראה אסתטי - אשמח לחוות דעתך גם על זה. תודה רבה ושבוע טוב, יעלי

שלום, צריכה להיות סיבה להחלפת שחזורים ישנים ("סתימות"). הזמן שעבר אינו קריטריון. ישנם שחזורים מצויינים גם אחרי 20 ויותר שנים, וישנם שחזורים לקויים אחרי כמה שנים בודדות. אם אין עששת משנית ואין סיבה אחרת להחלפת השחזורים (כמו "שקיעה" ושחיקה שלהם, בעיות בסגר, נקודות מגע לקויות ועוד) - לא הייתי מחליף שחזורים כאלה אילו היו בפה שלי. ביחס לשאלה האם לבצע שחזורים מחומר כסוף (אמלגם) או חומר "לבן" (חומר מרוכב) - ההחלטה תלויה במספר גורמים, ביניהם כמובן מה את רוצה אבל גם האם ניתן להגיע ליובש מספיק כדי לבצע את השחזורים המרוכבים נכון. רגישות היא תופעה מוכרת, אבל לא הכרחית. ביצוע נכון של השחזורים מונע את הרגישויות כמעט לאפס. מקווה שעזרתי. יום טוב

07/01/2018 | 09:57 | מאת: יעלי

תודה, עזרת מאד. שאלה קטנה - כשאתה כותב שצריך לראות שמגיעים ליובש מספיק בביצוע שחזור מחומר מרוכב, האם זה משהו שהרופא שיניים יודע לפני תחילת הטיפול או שיש פרוטוקול שאם פועלים על פיו משיגים יובש מקסימלי תמיד? יש שיניים שיותר בעייתי להשיג בהם יובש? מקווה שאני ברורה ולא משגעת מידי. תודה רבה שוב, יעלי

שוב שלום רופאים אמורים לדעת את מה שכתבתי. וכמובן, שככל שהשיניים אחוריות יותר ובעיקר בלסת התחתונה, קשה יותר להשיג יובש ולשמור על יובש. בהצלחה.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה