בקשר לכתר לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

23/12/2017 | 17:58 | מאת: יעל

אמורה לעבור ניתוח הארכת כותרת בשן טוחנת עליונה נאמר לי שרוב הסיכויים בגלל הניתוח שייפגע בכתר , והגובה לא יהיה אותו דבר ויצטרכו להוריד את הכתר ולעשות חדש במקומו אם תוכל להסביר למה זה פוגע כל כך בכתר שליד שבגלל זה נאלצים להוריד את הכתר ליד אם אפשר הסבר על הפעולה אודה , ברור שאשאל גם את המנתח ביום הניתוח. ומי יידע בסוף שצריך המשקם או כבר במהלך הניתוח?

שלום, תחום הארכות הכותרת הוא תחום העיסוק של מומחים למחלות חניכיים. אנא הפני את השאלה לאחד הפורומים האלה.

24/12/2017 | 16:31 | מאת: יעל

אבל בענין של כתר נאמר לי שגם רופאים משקמים יודעים והם אמרו גם על הסיכויים לא רק החניכיים.

מה שקורה בהארכת כותרת זה שמסירים חלק מהעצם והחניכיים שסובבים את השן ההרוסה, כך שניתן יהיה ליצור כתר שיחבק חומר שן בריא. זה חשוב כדי לאפשר התקנת כתר יציב וארוך טווח על גבי השן. מאחר והמרווח בין השיניים מצומצם, בזמן הארכת כותרת שמטרתה להציל שן אחת בלית ברירה משפיעים גם על העצם והחניכים של השיניים שלידה, דבר שעלול לגרור חשיפת שולי הכתר שליד השן המטופלת. ולכן חשוב לדבר עם הרופאים שמטפלים בך.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה