האם כשהשן מתה חייב בכל מקרה טיפול שורש וכתר

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

11/12/2017 | 00:16 | מאת: יעקובי

השן הקדמית שלי איבדה קצת מהגוון הלבן לפני 10 שנים ובבדיקה של קור אין רגש משמע היא מתה , בצילומים אין עדות לדלקת , רופא אמר לי שבכל מקרה כשהשן מתה צריך לעשות טיפול שורש וכתר וייעץ לי לעשות את הטיפול כמה שיותר מהר, למרות שאין לי כאבים או דלקת וכבר כ 10 שנים חלפו מאז שהיא מתה,האם זה נכון לעשות טיפול בכל מקרה או שעדיף להימנע מטיפול מיותר ורק במידה ויש דלקת או כאבים לעבור אותו ? ידוע לי שיש לבצע בדיקה לפני המלצה אבל ברמת העיקרון האם זה נכון לומר שיש לעשות טיפול שורש וכתר כשהשן הקדמית מתה , גם ללא הימצאות גלקת או עששת או כאבים

שלום, בעיקרון, הרופא שלך צודק. כמו ביתר-לחץ-דם או במחלות קשות אחרות - העדר כאב או סימנים אחרים אינם מצביעים על כך שאין צורך בטיפול. אבל במקרה שלך, הייתי ממליץ לפנות למומחה/ית לטיפולי שורש. עדיף להגיע ליעוץ עם מספר צילומים מהעבר, לצורך השוואה.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה