תבלינים וצביעה של שיניים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

23/11/2017 | 12:27 | מאת: שלומית

שלום, האם יכול להיות שאכילת תבלין גורמת לצביעה של השיניים, אפרט: אני מוסיפה עכשיו להמון מאכלים גם כורכום כהמלצה רפואית שקיבלתי, אבל להרגשתי תופעת הלוואי היא צביעה של השיניים (הם יותר צהובות מתמיד.), האם זה יכול להיות, והאם יש לזה פתרון דנטלי?

שלום, כן. ישנם מאכלים שיש להם נטיה לצבוע את השינים. צביעה כזאת היא צביעה "חיצונית" - כלומר מדובר על צביעה על פני השטח של השן (כמו שתה נוטה לצבוע ספלי חרסינה). טיפול ע"י שיניית או רופא/ה יכול לסלק את הצביעה הזאת בקלות.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה