שן טוחנת שעברה טיפול שורש

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

07/10/2017 | 20:26 | מאת: אסף

בעקבות טיפול שורש ראשון שעברתי בחיי בשן טוחנת בלסת תחתונה (אני בן 30), האם למעשה החל "שעון החול" סביב השן המטופלת עד לאובדנה והצורך בעקירה ושתל, או שיש דרך לשמר למשך שנים רבות גם שן שעברה טיפול שורש, בסה"כ אני עוד צעיר ולא מעוניין לאבד שיניים כ"כ מהר... ובכלל איך ניתן להימנע מלהגיע למצב של טיפול שורש (יש לי שן טוחנת נוספת שהיא גבולית, כך אמר לי המומחה..). תודה רבה!!

שלום שיניים עם טיפול שורש, שבוצע ע"י רופא מיומן או מומחה לטיפולי שורש ושוקם בצורה נכונה יכולות להחזיק מעמד עשרות רבות של שנים. כמובן שללא טיפול מתאים המצב עלול להתדרדר. וכמובן שיש צורך בהבנה מדוע ואיך הגעת למצב הזה, ולהתאים לך תוכנית מניעה מתאימה כדי ששיניים אחרות לא יגיעו למצב זה.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה