חשיפת שתל ותופעות לאחר

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

14/07/2017 | 23:48 | מאת: שירה

רציתי לשאול האם בחשיפת שן לשן טוחנת עליונה בדרך כלל עושים תפרים למרות שזאת שן בודדת? ומה לגבי תופעות לאחר מה יכול לקרות ?

בוקר טוב, הצורך בתפר תלוי בצורך החשיפה. יש כמה טכניקות, שבחלקין יש צורך בתפרים ובחלקן לא. ולכן, רק הרופא/ה שיבצע את הפרוצדורה ידעו להגיד לך מה צפוי אצלך. ביחס לתופעות הלוואי - שוב, זה תלוי בגודל הפרוצדורה. בד"כ מדובר בפעולה קטנה, ולכן תופעות הלוואי מועטות וברוב המקרים זניחות.

16/07/2017 | 18:46 | מאת: שירה

קודם תודה. שנית יכול להיות תפרים גם כאמור אם נעשה שתל בודד ומדובר בשן טוחנת עליונה. והאם אם עברתי גם תוספת עצם/ הרמת סינוס יש סיכוי יותר גדול שהחשיפה יותר גדולה ואצטרך תפרים?

שוב שלום אין קשר בין הדברים. הצורך בחשיפה נרחבת תלויה בגורמים רבים, ביניהם מה עומק השתל, האם בוצעה תוספת מעליו ועוד. ולכן, בלי צילומים התשובה שלי יכולה להיות עקרונית בלבד, וכפי שכתבתי קודם - בד"כ לא מבוצעת חשיפה נרחבת ולכן במרבית המקרים לא צריך תפרים. אבל אין לי כל יכולת לדעת מה המצב הספציפי אצלך.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה