מה הסיכונים בלא לעשות הארכת כותרת כשצריך

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

06/06/2017 | 21:16 | מאת: חן

שלום ד"ר, הלכתי לרופא שיניים ועשיתי טיפולי שורש שנדחו הרבה זמן. בגלל זה השיניים נהרסו ממש. ואז הגעתי לשלב של הכתרים- הרופא שלי רוצה לעשות הארכות כותרת. מפחדת מהפרוצדורה הזו.. הלכתי לרופא אחר שגם אמר לי כן לעשות הארכות כותרת. אתמול הלכתי לרופא שלישי שאמר לי שהוא לא יעשה לי הארכות כותרת (הוא אמר שלא חייב) . פתאום אני חוששת שהוא מרמא אותי ובסוף אני אסבול מזה. תוכלי לכתוב לי מה הסיכונים של לא לעשות הארכת כותרת אם צריך? האם אני יכולה לראות בעצמי אם צריך? והאם זה ממש כואב?

שלום, המטרה של הארכת כותרת היא כפולה: לוודא שהכתר חובק חומר שן בריא כדי להבטיח אחיזה ארוכת טווח של הכתרים, ולוודא שההכנה של הכתר לא פוגעת ב"מרווח הביולוגי" - שפגיעה בו עלולה לגרור בעתיד נפיחות ודלקת כרונית של החניכיים ו/או במקרים חמורים יותר - לנסיגת חניכיים. אם שני רופאים אמרו לך שצריך הארכת כותרת, כנראה שמצבך דורש את זה. אם יש ספק - כדאי לך להתייעץ עם מומחה לשיקום שיראה בבדיקה את המצב ואת הצילומים ויבצע הערכת מצב. בסופה של הבדיקה יוכל אותו מומחה לתת לך הסבר מדוע הפרוצדורה נדרשת ומהם הסיכונים של לא לבצע אותה - וכל זה מתוך התייחסות למצב שלך.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה