הבדלים בין חומרים לסתימה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

27/01/2017 | 15:35 | מאת: מיכל

שלום מה ההבדלים, ומה מתאים לאיזה מקרה, בין מילוי קומפוזיט למילוי פוג'י 9? והאם 2 החומרים מתאימים בתור סתימות גדולות לשיניים אחורית (טוחנות). ומה יעילותם לטווח הארוך? תודה

שלום, קומפוזיט (חומר מרוכב) הוא חומר שחזור המיועד ל"סתימות". פוגי 9 הוא חומר המיועד ל"סתימות" בשיני ילדים ו/או כחומר שחזור זמני למבוגרים. פוגי 9, בשל תכונותיו, מצויין במקרים מסויימים אך לא לטווח ארוך מאד שיניים של מבוגרים. חומר מרוכב (קומפוזיט) יכול לשמש כחומר שחזור ("סתימה") להרבה מאד שנים.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה