בהמשך לתשובה של ד"ר פאדי

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

29/02/2016 | 09:54 | מאת: אני

שלום ד"ר, שאלתי לגבי תרופה גזים x וקריאון. צריכה לעשות בדיקת נשיפה להליקובקטר. ה-IBS מתבטא בעצירויות, המון-המןן גזים כלואים, חוסר התרוקנות מלאה, כאבים בסרעפת ובבטן, צרבות ולפעמים שלשול כל זאת כמעט 24/7 ביממה. יש לי רגישות גבוהה מאוד ללקטוז ופרוקטוז עם ערכים גבוהים מאוד של גז בבדיקת נשיפה. לא משתפר לאחר הפסקת אכילת חלב. גסטרוסקופיה לפני שנה תקינה וגם אולאראסאונד של אברי הבטן. אני סובלת כבר מגיל ההתבגרות בערך. לוקחת אומפרדקס 2 ביום ולפי הצורך גזים x. אחרי הפסקת קריאון פחתו כאבי הבטן. אם אפשר ליטול גזים x לפני בדיקת נשיפה להליקובקטר? תודה ויום טוב.

שלום לך, את יכולה לעשות את הבדיקה ללא בעיה. חשוב כמובן להפסיק את האומפרדקס שבועיים לפני הבדיקה. תנסי נטילת פרוביוטיקה, אם לא ניסית זאת בעבר. בהצלחה.

מנהלי פורום צליאק וקרוהן