שאלה על בדיקת דם לצליאק

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

07/11/2015 | 16:44 | מאת: ארז

הבן שלי בן 7. הוא עשה בדיקת דם לצליאק בגלל כאבי בטן לא מוסברים פעם בכמה חודשים, ואנמיה קלה. עקומות גדילה נורמליות ואין סימנים אחרים לצליאק. גם אין במשפחה בכלל. מה שכן, בשנתיים האחרונות הוא סובל שוב ושוב מתולעים במעיים, טופל כבר כמה פעמים, בכמה מינונים, וזה כל פעם חוזר. תוצאות בדיקת הדם - celiac screen חיובי, אבל שאר הסרולוגיה שלילי (ואין מחסור בנוגדנים מהסוג הזה). עכשיו הגסטרו הפנה לביופסיה, ואנחנו מאוד מתלבטים. בין היתר עלתה המחשבה שאולי התולעים גרמו לצליאק סקרין להיות חיובי, למרות שאין בכלל צליאק. זה יכול לקרות דבר כזה? ובכלל, לפני שלוקחים ילד לבדיקה כזאת קשה, יש דברים אחרים שאפשר לבדוק שיכולים להסביר תוצאה של צליאק סקרין חיובי חוץ מצליאק שבודקים רק דרך הביופסיה? ארז אבא של מ.

מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג ילדים

10/11/2015 | 09:19 | מאת: ארז

היינו אצל גסטרו ילדים. הוא הפנה לביופסיה. קבענו תור לביופסיה. זה יקח עוד כמה שבועות. בינתיים... אנחנו עם הרהורים ודאגה, מנסים לוודא שלפני שנגיע לביופסיה, שללנו אפשרויות אחרות. על רק זה השאלה האם תולעים במעיים בשנתיים האחרונות זה מצב שעלול לגרום ל צליאק סקרין להיות חיובי. אם כן - אז אולי לפני שניקח את הילד לביופסיה שווה לעשות בירורים אחרים קודם. אם לא, לפחות נדע שלקחנו אותו לביופסיה כי אין ברירה. אז אשמח בכל זאת לתשובה העקרונית לגבי תולעים וצליאק סקרין. תודה

מנהלי פורום צליאק וקרוהן