צליאק ו giardia lamblia

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

22/06/2015 | 10:48 | מאת: אסף

שלום, בתי אובחנה לפני שלוש שנים בגיל 7 כחולה בצליאק. מאז היא בדיאטת גלוטן שכתוצאה ממנה ערכי transglutaminase ירדו ל 10( היו מעל 100 באיבחון). לפני כחודשיים החלו לה שלשולים. בבדיקת צואה נמצא טפיל giardia lamblia. האם יש קשר בין הדברים? האם יתכן שאיבחון הצליאק היה שגוי? האם הטפיל יכול לגרום לערכי transglutaminase גבוהים בנוכחות גלוטן? תודה!

קיימים תבחיני נשיפה לפרוקטוז ולקטוז. בדיקת דם לצליאק (גלוטן). התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום צליאק וקרוהן