האם צליאק זו אלרגיה?

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

31/03/2015 | 19:34 | מאת: לי

שלום רב, האם צליאק היא אלרגיה? במידה וכן האם היא כולה להתגבר עם הזמן כמו אלרגיות אחרות? אני מטופלת בלנסופרזול פעם שניה בחמש שנים בחשד לדלקתיות (צרות בטו), הסבירות נמוכה שזה ממשככי כאבים. אין הליקובקטור והכליות תקינות. בשנת 2010 תוצאת Celiac screen 2.8, נאמר לי ע"י רופא גסטרו בזמנו שזה תקין. בשל מצבי היום רופא גסטרו ביקש לשלול אופציה של אלרגיה למזון. (יש לי אי סבילות לקטוז ואלרגיה לקרדית אבק אסמתית). עצתכם בבקשה

01/04/2015 | 11:24 | מאת: roman

שלום צליאק זה לא אלרגיה אך זה יכול לבוא יחד עם מחלות אלרגיה

15/04/2015 | 16:52 | מאת: לי

תוצאת בדיקת דם לצליאק משנת 2010 בדיקת דם Celiac screen 2.8. בגלל מצבי כיום יש חשד לצליאק, האם יש טעם לעשות בדיקה חוזרת? והאם סביר בכלל לקבל תוצאה שונה לאחר כמה שנים? עצתך בבקשה

מנהלי פורום צליאק וקרוהן