צליאק

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

27/01/2014 | 13:06 | מאת: אסתר

האם יש קשר בין צליאק לבעיות שיניים כגון מחלת חניכיים ושיניים שבורות? הרופאת שיניים שלחה אותי לעשות בדיקת דם לגילוי צליאק והתשובות הם: TransGlutaminase (IgA) Ab 3 U/ml-קטן מ החל מתאריך 3.11.11 שונתה שיטת .הבדיקה לשיטה רגישה יותר אצל מנוטרים צפויה ירידה איטית .יותר בטיטר הנוגדנים :ערכי הייחוס 7.0-10.0 U/mL גבולי 10.1 - 25.0 U/mL חיובי חלש 25 U/mL-חיובי גדול מ Immunoglobulin A 400 יחידות:- mg/dl 67.3 ,70 C.R.P 0.5- 0.5 יחידות: mg/dl 0 זה אומר שיש לי צליאק ? ואם באמת יש קשר? תודה

מומלץ לפנות לייעוץ מסודר התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום צליאק וקרוהן