חיסון פוליו

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

10/08/2013 | 23:17 | מאת: א.מ.מ

שלום, אני בן 29 ולפני 3 שנים גילו לי צליאק. יש לי 2 ילדים בגילאים 4.5 ו- 1.5 שאינם אובחנו כחולים. בנוגע לחיסון הפוליו שלאחרונה מוצע על ידי משרד הבריאות: 1. האם ישנו חשש שאם הם יקבלו את החיסון אני עלול להידבק מהם עקב הפגיעה הנ"ל במערכת החיסונית שלי? 2.האם החיסון עלול לשנות את עמידות המערכת החיסונית שלהם ולגרום לכך שאף הם יהיו חולי צליאק? 3. האם העובדה שהם ילידם לחולי צליאק יכולה לשנות את הסיכון והתועלת של החיסון? 3. האם,לאור הנ"ל, ישנה העדפה לאחד מ-2 החיסונים המוצעים?

במחלת צליאק מערכת החיסון שלך תוקפת את רירית המעי. איני בעיה בהתמודדות עם זיהומים. באשר לשאלות האחרות איני מכיר דיווחים. המלצתי להיועץ גם עם זיהומולוג תשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום צליאק וקרוהן