בדיקה לצליאק

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

02/08/2013 | 18:28 | מאת: חן

שלום, כבר 10 שנים סובל מהבטן ללא טיפול, כאשר הכל התחיל מהליקובקטר פילורי לפני 10 שנים 3 סבבים של טיפול אנטיביוטי משולש שרק אחריו הושמד החיידק. עשיתי בדיקה לרגישות ללקטוז לפני כשבועיים שיצא שאני רגיש (רמות של מעל 40 בנשיפות האחרונות). לאחרונה שמתי לב שהסימפטומים מחריפים בצורה קיצונית בעיקר לאחר אכילה מרובה של פסטות ולחמים אז הרופא נתן לי בדיקת דם לאנטיגן של צליאק. בימים האחרונים הוצאתי מהתפריט גלוטן כדי לראות אם אני מרגיש יותר טוב בלעדיו האם זה יכול להטות את הבדיקה? כלומר האם עליי להמשיך לצרוך גלוטן עד הבדיקה? מספר שאלות נוספות: באם אכן אני סובל מצליאק האם ייתכן שהחיידק גרם למחלת הצליאק? האם ריח מהפה הוא סימפטום של צליאק? באם אני סובל מצליאק מספר שנים האם נעשה נזק בלתי הפיך כלשהו למערכת העיכול? רוב תודות רופאים יקרים

ניתן להיעזר בקישור הבא http://www.celiac.org.il/ התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

04/08/2013 | 00:35 | מאת: חן

מאשר להגיב לי עם לינק לאתר של צליאק. תאמין לי שכבר ביקרתי בכל עמוד באתר שם ואם אני פונה בשאלה סימן שלא מצאתי תשובה בשום מקום ברשת.

מנהלי פורום צליאק וקרוהן