האם יכול להיות צליאק ומעי רגיז יחד ?

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

29/07/2013 | 18:28 | מאת: tal

שלום אני צליאקית מזה 7 שנים בת 44 שומרת על מזון נטול גלוטן אך לפעמים כשאוכלת אצל אחרים או בחוץ יש סכנה של זיאום משנישלפעמים לדלקות לות אך מציקות מ פעמים שאני חושבת שיש לי עוד בעיה כי הבטן מתנפחת לי כמעט אחרי כל ארוחה וזה מתסכל מאד מאד האם יש לי מעי רגיז בנוסף? תודה טל

באופן עקרוני כאשר מופיעות תלונות גסטרואינטסטינליות במטופל/ת עם צליאק ידוע יש לוודא שאינן קשורות במחלת הצליאק. באופן עקרוני תמיד תיתכן אפשרות של מעי רגיז בנוסף אך מן הסתם ברור שלא ניתן לתת אבחנה מעין זו מבלי לעיין בפרטים המדוייקים ושלילת מרכיבים שקשורים בצליאק כמו גם התייחסות למרכיבים אחרים. מציע לפנות לגסטרואנטרולוג מטפל. התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום צליאק וקרוהן