צליאק??

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

08/06/2012 | 21:05 | מאת: גבריאל

שלום רב! אני גבר בן 40 לפני כחודש היה לי כאבי בטן ברום הבטן שלווה מעט בחום ואי נוחות לאחר כדור משכך כאבים זה עבר יום למחרת, אך הימפטום "דאג" לחזור שבוע אחרי....ושוב נפטר ע"י כדור אקמול עשיתי בדיקת דם לציאק והתוצאות הן: TTG-0.20 ENDOMYSIAL AB- negetive CELIC SCREEN-45.3 במקביל רופאת המשפחה נתנה לי לעשות בדיקת נשיפה שיצא חיובי 17.52 במקביל עשיתי בדיקות דם המוגלובין 13.5, iron42,ויטמין בי 12- 183 (שהנורמה מ-156-672) folic acid 9.2 שהנורמה 7-40 . יש לי פגישה עם רופא גסטרו אך אודה באם אפשר להיות רגוע מעט עד אז... האם אני חולה צליאק? האם חיידק ההליקובטור יכול לגרום לפרמטר גבולי של הצליאק סקרין? אודה באם אקבל רקע כללי למצב הנתון. נ.ב כיום אני לאחר אנטיביטיקה לטיפול בחיידק ואין לי שום כאבים ולא אי נוחות ואין לי כבר עייפות כשהייתה... בכבוד רבפתח בחלון חדש הדפסת ההודעה הוספת תגובה רופאים ומטפלים:כתבות בנושאי הפורום:

הליקובקטר לא יכול לגרום לתוצאות חיוביות של צליאק איני יודע מה הערך של CELIAC SCREEN בקופח שלך אך שני הנוגדנים האחרים תקינים- סבירות נמוכה לצליאק. רמת B12 מתחת לנורמה. יש להשלים החסר במקביל לבירור. בכל מקרה להיות רגוע , גם אם יש צליאק (ניתן לרפא ע"י דיאטה) *התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא

09/06/2012 | 20:53 | מאת: גבריאל

0-40 CELIC SCREEN וזה גבולי הרופאת משפחה אמרה שדיאטה(היא התכוונה לדיאטה רגילה לא דלת גלוטן) מעט לא תזיק ואף ישפר את התוצאה הבנתי שהבידקה שקובעת היא טרנסגלוטמינסה (שאצלי זה שלילי) אז מה בעצם יכול "להקפיץ צליאק סקרין תזונה לא נכונה אוליי???

מנהלי פורום צליאק וקרוהן