רגישות אחרת לחיטה?

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

30/05/2012 | 01:39 | מאת: תמרה

אני בת חמישים ושלוש ואחותי בת ארבעים ושמונה. שתינו סבלנו שנים משלשולים, צמרמורות וכאבי מפרקים. לשתישנו היתה אנמיה (שלי קלה יותר) ומחסור חמור בויטמין B12. אצל אחותי התגלה צליאק לפני כמה חודשים. גם אני עשיתי בדיקת דם, ולי אין צליאק. חד משמעית. מכיוון שהתסמינים אצל שתינו היו זהים, התחלתי גם אני להמנע מגלוטן, השלשולים והצמרמורות נעלמו, וכאבי המפרקים פחתו. לאחרונה אני מרגישה גם שכושר הריכוז שלי השתפר. 1) האם ייתכן שבגלל שהדם שנלקח ממני לבדיקה היה מהאצבע ולא מהוריד התקבלה תוצאה לא מדוייקת? (לא מצאו לי וריד) 2) האם ייתכן שבגלל שאני לוקחת אנטיביוטיקה באופן סדיר (יש לי שושנה חוזרת בשתי הרגליים ואני מקבלת כדור מוקסיפן ליום לשם מניעה, ומטופלת באוגמנטין בזמן התקפים) התקבלה תוצאה לא מדוייקת? 3) האם תיתכן רגישות לחלבון אחר בחיטה, שהסימפטומים שלה זהים לרגישות לגלוטן? תודה.

30/05/2012 | 02:59 | מאת: תמרה

בבדיקת הדם נמצאו אצלי נוגדנים לגלוטן, אבל בתחום הנורמה. אפילו לא קרוב לגבול העליון. אני לא מצרפת כאן את הנתונים כי הבדיקה נעשתה בניו זילנד, בה אני מתגוררת, ומהכרותי עם בדיקות דם אחרות, אני יודעת שהערכים כאן שונים מאשר בישראל. ושוב, תודה.

30/05/2012 | 07:38 | מאת: פרופ' צבי פיירמן

30/05/2012 | 07:47 | מאת: תמרה

מנהלי פורום צליאק וקרוהן