הריון וצליאק

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

12/04/2012 | 08:26 | מאת: צ'יקי

שלום, לבעלי גילו צליאק. אני בהריון בחודש חמישי. מהם הסיכויים שגם לילדים שלנו יהיה צליאק? האם עליי לנקוט בדרך מסויימת במהלך ההריון? לאחר הלידה? בשביל למנוע פגיעה בתינוק? תודה רבה

השכיחות של מחלת צליאק בקרובים מדרגה ראשונה היא בערך 10% לעומת 1% באוכלוסיה רגילה. במידה ולאם אין צליאק איני מכיר התויה לשמור על דיאטה דלת גלוטן במהלך הריון אך יש לעקב אחר התפתחות תקינה של העובר. לאחר הלידה במידה ולתינוק יש צליאק המחלה תתבטא רק כאשר יחשף לגלוטן. עבודות שבדקו מתי להכניס גלוטן לדיאטה הראו שלפני גיל ארבעה חודשים ואחרי שבעה חודשים מעלה סיכון להתפתחות צליאק. אומנם גלוטן עובר בחלב אם אך ככל הנראה אך ככל הנראה יש לו תפקיד בהתפתחות סבילות לגלוטן שכן ראו שהנקה במהלך הכנסת גלוטן לדיאטה יכולה להוריד סיכון או לפחות לדחות הופעת מחלת צליאק. בכל מקרה לאחר הלידה עלייך להיועץ עם גסטרואנטרולוג ילדים תשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא

מנהלי פורום צליאק וקרוהן