למה נחוץ האבחון?

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

12/04/2012 | 04:31 | מאת: רונית

שלום, בני בן ה-3 ואנוכי בת 40 סבלנו מאותם סימפטומים של בטן תפוחה וגזים בצורה קיצונית. אצלו זה גם לווה ביציאות רכות מאוד ולא מוגדרות מעין שלשולים. אצלי היב גם עייפות , כבדות וגם קושי להתרכז אחרי ארוחת גלוטן בעיקר בצקים. החלטתי להפסיק לשנינו את אכילת הגלוטן. תוך זמן מאוד קצר (אנחנו חודש בלי גלוטן בכלל)נעלמו כל הסימפטומים הנ"ל אצל שנינו. ואני מרגישה שפתאום אני בריאה, נקייה וקלילה. שאלתי: האם חשוב שאאבחן את עצמי, או פשוט המשיך עם מה שטוב לי וזה בלי גלוטן? לגבי בני, האם יש דרך לאבחן אותו מבלי להחזירו לדיאטה עם גלוטן? מה אמינות הבדיקה אם קיימת. אם חייבים להחזירו לאכול גלוטן לצורך בדיקה כמה זמן עליו לאכול גלוטן כדי שיתגלו נוגדנים? בברכה.

12/04/2012 | 09:14 | מאת: פרופ פיירמן

אם את רוצה שבנך בן 3 כל החיים ימנע מגלוטאן מפני שלך אין עניין באיבחון אז תמיכי בקו הזה שלא מקובל תשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא

12/04/2012 | 16:01 | מאת: רונית

את שאלת האבחון שאלתי רק לגביי. תודה שהתעלמת משאר השאלות שלי. אם אין לך סבלנות להגיב בכבוד ובסבלנות בפורום אל תיקח בו חלק.

מנהלי פורום צליאק וקרוהן