רמת קלפטרוטקטין בבדיקה מה זה אומר

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

12/08/2018 | 20:45 | מאת: אבישג

לבן שלי כאבי בטן מלוויים בשלשול דמי, רירי, לעיתים שחור. הכאבים נמשכים כבר כחודש. בבדיקה נמצאה רמת קלפטרוטקטין 31. מה ניתן ללמוד מכך?

15/08/2018 | 17:44 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום! חסר מידע רב בשאלה... האם מטופל במסגרת מרפאת גסטרו? האם ישנה אבחנה של IBD? מה גילו? בכל מקרה, רמת הקלפרוטקטין שאמורה לתת מדד לרמת הדלקת במעי אינה גבוהה בבדיקה זו, אך אנו יודעים שהקורלציה לא תמיד טובה בין הפעילות הדלקתית במעי לבין המעבדה. חייב להיות במעקב גסטרואנטרולוג כמובן!

מנהלי פורום צליאק וקרוהן