אולנזפין והשמנה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

09/04/2012 | 15:02 | מאת: מתן

שלום, האם תופעת לוואי של ההשמנה הקשורה באולנזפין (זיפרקסה) היא משמעותית יותר ככל שעולים במינון או שהיא באותה רמה במינון 5 מ"ג או 20 מ"ג? האם תופעה זו צפויה לחלוף בהמשך הטיפול או שהיא נמשכת ומתגברת כל עוד לוקחים את התרופה?

09/04/2012 | 18:08 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום מתן עם עלית המינון שיעור העליה במשקל מתגברת אך היא תלויה במידת האכילה כמובן.אם תקפיד אתה יכול להתגבר על העליה בתיאבון! בדרך כלל העליה היא בתחילת הטיפול ואינה מתגברת בהמשך! בהצלחה!

09/04/2012 | 18:53 | מאת: מתן

תודה ד"ר חרמון. זה מטריד אותי כי עליתי 7 ק"ג מאז תחילת הטיפול באולנזפין 5 מ"ג (בתוספת לציפרלקס 20 מ"ג לאחר שלקחתי חודש רק אותו ללא השפעה הפסיכיאטרית הוסיפה את האולנזפין להגברה). המטפלת שלי בחופש בשבועיים הקרובים אז המענה שלך עוזר לי מאוד. האם סביר כי העליה היא בעיקר בתחילת הטיפול באולנזפין? האם ההשמנה קשורה גם לתרופה באיזושהי דרך או שרק באכילה עצמה? כלומר, האם יש משהו באולנזפין שגורם להשמנה אפילו אם אתה שולט באכילה?

מנהל פורום פסיכיאטריה