קוצר נשימה שלא עוזב. הצילו !

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

16/07/2016 | 16:39 | מאת: גולן

שלום שמי גולן בן 35 סובל מזה 12 שנים מהפרעת חרדה בעקבות תאונה הסיפור שלי ארוך ומלא תלאות אך אקצר ואספר שבעבר היו לי מקרים של קוצר נשימה שנמשכו חודש חודשיים ואף שלושה. אך ליפני ארבע שנים זה בא ומאז לא עזב. אני מטופל ציפרילקס 15 מ'ג ו45 מ'ג מירו. ואלפרליד על פי הצורך. בעקבות זאת התקפי החרדה שלי נהיו יותר קשים מחשש להיחנק למוות. אך על הכדורים מצליח שלא לקבל התקפים רבים אבל עדין מרגיש חנוק ומרגיש צורך עז לנשום עמוק לעיתים מאוד תכופות. אני כבר שנים מחפש את התרופה או הטיפול שיגאל אותי מזה שכן לאחרונה אני אובדני מאוד בשל המשכות הפרעה זו וההתקפים שהיא גורמת לי. לפסיכיאטר שלי אין תשובות של ממש איך לגאול אותי מזה חוץ מכדורים. ואני חושב לאשפז את עצמי. אשמח לדעת אם מישהו כאן ניצח את זה או יכול לתת לי טיפ על מנת שזה יעבור.או איזה טיפול יעזור לי להיפטר מזה. לא מצליח לעבוד כבר ארבע שנים חיי על קצבת נכות. לא מצליח ליצור מערכות יחסים ובקיצור אני חיי מת מהלך. בבקשה תצילו אותי !

17/07/2016 | 00:46 | מאת: שי

היי גולן אני מצטער לשמוע שאתה כל כך סובל אני מזדהה איתך מאוד לי זה היה בדיוק אותו דבר ולאחר כשנתיים בהם לא הצלחתי לתפקד ופשוט התמוטטתי נפשית ונהפכתי אובדני הדברים השתנו אצלי החרדה הייתה ממש כמו אצלך בתחושה קבוע שאין לי אוויר ושאני עומד להחנק בתקופות הקשות כמעט ולא הייתי אוכל מפחד שאחנק מהאוכל ההתעסקות הייתה אובססיבית בנשימות שלי ופשוט לא יכולתי כך יותר לאחר כשנה וחצי התחלתי לקבל תרופות (ציפרלקס בהתחלה) ולקח לי עוד כחצי שנה עד שהפסיכיאטר מצא את התרופות שעוזרות לי (ויפאקס וסורבון) ובמקביל הלכתי במשך שנתיים נוספות לטיפול פסיכותרפיה אצל פסיכולות מומחה להפרעות חרדה כיום אני מרגיש הרבה יותר טוב מלא חיות ושמחה וכן לפעמים זה עוד שם החרדה אבל אני מתפקד וחי חיים מלאים מודה לאלוהים כל יום שזה מאחורי ומתפלל עכשיו שזה יהיה גם מאחוריך אל תשבר! הדברים יסתדרו במוקדם או במאוחר מקווה שתרגיש טוב כמה שיותר מהר

מנהל פורום פסיכיאטריה