בירור גופני ותסמיני חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

19/10/2021 | 18:40 | מאת: גיא

שלום. אני מטופל חודשיים בתרופות נוגדות חרדה ודיכאון (לוסטרל 100 מ"ג + וולבוטרין 150 מ"ג). יש לי תחושה של שורף בחזה בצד השמאלי עם הקרנה ליד שמאל. לחץ דם עדכני: 90/132 בדיקת אק"ג: תקינה לחלוטין היות ויש לי גורמי סיכון: כולסטרול גבוה כללי סביב 240,שלחו אותי לבצע בדיקת מאמץ ובדיקת אקו לב. א. האם כולסטרול גבוה יכול להסביר את התופעה הזו של תחושת השריפה בחזה? ב. אם גם בדיקת מאמץ וגם בדיקת אקו-לב ייצאו תקינות, זה שולל שמדובר בבעיה גופנית ועליי לפנות לפסיכיאטר שלי היות ומדובר בסבירות גבוהה בתסמיני חרדה? ג. אולי חודשיים עם התרופות זה לא מספיק כדי שימוגרו כל תופעות החרדה ומכאן הבעיה? (למרות שמדובר בכל המקורות על השפעה ממוצעת של 4 עד 8 שבועות).

21/10/2021 | 01:00 | מאת: משה

מה הדופק במנוחה? האם יש הפרעת דופק? א.ק.ג לטעמי בדיקה בסיסית מאוד. חשוב לעשות אקו לב. ובנוסף אם יש כאבים הייתי בוגק אפשרות של אשפוז ומעקב יחד עם צילום חזה וסיטי חזה. יש היום אפשרות לעשות "צינתור וירטואלי" בעצם לבדוק אם יש בעיה באאורטה. אם כל הבדיקות שליליות... יתכן והכאבים מוקרנים ממקום אחר כמו בעיות שלד כאבי גב או צלעות למשל וכן גם מועקה נפשית מחרדה היא אופציה סבירה בהחלט. שלול פיזי כדי להגיע למסקנה אם זה נפשי או לא.

מנהל פורום פסיכיאטריה