סרקוואל לדיכאון רגיל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

02/10/2021 | 13:15 | מאת: שמואל123

שלום. יש לי דכאון קליני והפרעת אישיות גבולית. לא סכיזופרני ולא ביפולארי. אני לוקח ציפרלקס 20 מג פעם ביום מזה 8 שנים. לאחרונה בשל החרפה בדיכאון הלכתי למיון ושם המליצו להוסיף לי סרקוואל 25 מ"ג שני כדורים ביום (סהכ 50 מג ביום). רופא המשפחה רשם לי את הגרסא הרגילה (לא המושהית) ואמר לקחת כדור אחד בבוקר ואחד בערב. בינתיים 6 שבועות אני לוקח סרקוואל אחד בבוקר ביחד עם הציפרלקס ועוד אחד בערב לפני השינה. נראה שאני רגוע יותר אבל אני עייף מאוד במהלך היום, אפילו כבר התהפך לי היום והלילה. והעייפות וחוסר המעש במהלך היום בגלל העייפות תורמים לרעה להמשך הדיכאון. השאלה שלי: א. האם לדיכאון רגיל אני אמור לקחת את הסרקוואל בבוקר או בערב? (שואל בגלל העייפות) ב. האם אני אמור לקחת את הגרסא הרגילה או המושהית? (קראתי איפשהו שלדיכאון רגיל אמורים לקחת את המושהית אז רציתי לוודא) ג. באופן כללי 50מג סרקוואל זה מינון מקובל לדיכאון רגיל? (בנוסף לציפרלקס) תודה מראש!

02/10/2021 | 19:05 | מאת: מני

א. ניתן לנסות להעביר את כל המינון לערב ולראות כיצד תהיה התגובה. ב. איני יודע. ג. מקובל בהחלט. בהצלחה (איני הרופא של הפורום, עונה מידע ונסיון אישיים עד למענה הדוקטור של הפורום).

מנהל פורום פסיכיאטריה