פרוקטלין סירקואל ובעיות זיקפה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

01/10/2021 | 22:00 | מאת: יקי

דוקטור שלום רב בן 30 מזה כמה שנים מטופל על ידי אנרפאניל כמות מקסימאלית ארבעה כדורים וסרקורל 25 מל הפרוקטלין בתוצאה הגיע לערך 481 יש לי בעיות זיקפה א. האם זריקות טוססטרון יכולות להועיל ומה הם ההשלכות על דברים אחרים? ב. האם הסרקאל הוא הבעיה ויש תחליף? תודה על פועלך

02/10/2021 | 19:03 | מאת: מני

כשאפשר ״להאשים״ את האנפרניל אזי כשכמדומני עדיף לתלות בו את הסיפור, כי העלאת הפרולקטין מסרקוול לא אמורה ברוב המקרים להגיע לתוצאה החריגה הזאתי של פרולקטין כי בדרך כלל זה מתייצב אם רק היא בסיפור, וכל שכן שאתה במינון מאוד נמוך של סרקוול, מינון שרשמית אינו נחשב ל״טיפולי״ אך כמובן שלפעמים יכול אף הוא לעזור. בכל מקרה, לא מסתבר כל כך שהסרקוול לבדו גרם לזה, וגם אם הוא הוסיף- הרי שאת רוב העלאת הפרולקטין כנראה שעשה האנפרניל. כמובן שהכל יכול להיות, וגם בסרקוול זה יכול להיגרם, ואפילו במינון כזה נמוך, וכל שכן שאתה מטופל בשני תרופות המעלות פרולקטין. לכן, ההמלצה הכי חשובה בשבילך היא להיוועץ ברופא המטפל. הוא ורק הוא יכול לתת לך מענה אמיתי וטיפול הולם בסיפור, וכל הצעדים התרופתיים שלך מתחילים ומסתיימים בו. אני רק אומר שיותר מסתבר שזה מהאנפרניל. גם אם זה אכן מהאנפרניל, לא בטוח שאפשר להפסיק אותו, ואת זה יכול להחליט רק הרופא המטפל ולא בפורום. טיפול בטסטוסטרון, במידה ולא ניתן להחליף את האנפרניל, מקובל רק במקרים של היפוגונדיזם (=תת פעילות בלוטות המין, כלומר- הפרעה בייצור הורמוני מין או תאי זרע) או אוסטאופורוזיס (דלדול עצם) שנגרם מההיפרפרולקטינמיה (=יתר פרולקטין בדם). במקרה שלך, יתכן בהחלט שההפרעה בזקפה היא כתוצאה מהיפוגונדיזם הקשור עם ייצור מופחת של הורמוני מין וממילא הפרעה בגירוי המיני שלכן אין זיקפה. ממילא, הבדיקה המתאימה לזה היא לכאורה בדיקת רמת טסטוסטרון בדם, כי הוא ההורמון הגברי היחיד (כמדומני, לפחות העיקרי בכל אופן) האחראי על הדחף המיני. באם אתה בטוח שלא נגרמה לך שום הפרעה בדחף המיני, וההפרעה בזיקפה איננה כתוצאה מהפרעה בדחף המיני, לכאורה לא יהיה נחוץ כל כך לבדוק את רמת הטסטוסטרון כי הטיפול בטסטוסטרון לא יהיה יעיל לגבי זה ואפילו יזיק. בכל מקרה, אתה מוכרח לשאול את הרופא המטפל שלך בהקדם האפשרי, קודם: האם ניתן להחליף את האנפרניל, ובאם לא- האם יתאים לך טיפול בטסטוסטרון. בדרך כלל הבדיקה המובילה לזה אם איני טועה זה בדיקת רמת טסטוסטרון. חשוב לציין, שלא כל כך מהר בוחרים בטיפול זה, כי זה עלול לגרום לבעיות רפואיות שונות (גידול באשך, הפרשת יתר של lh. איני בקי די הצורך במצבים רפואיים אלו, אך בטוח שלא כדאי להגיע אליהם…). באם יש רמת טסטוסטרון נמוכה ניכרת, אזי שזה לכאורה טיפול עדיף. בהצלחה ורפואה שלימה, מני.

מנהל פורום פסיכיאטריה