גרונוטופיליה - אפשר מידע ?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

29/09/2021 | 10:51 | מאת: סמי

אני בן 24 , קראתי היום במקרה באינטרנט שיש הפרעת נפש פאראפאלית הנקראת גרונוטופיליה שהיא משיכה מינית לקשישים ( לפי ויקיפדיה - בני אדם בגיל 70 ומעלה ). אם למשל מישהו שוכב עם אישה בת 70 ונחשב בהמשך לגרונוטופיל , האם הוא צריך לעבור טיפול שיחתי - פסיכלוגי בעקבות כך ? האם הוא צריך לקחת כדורים פסיכיאטריים בעקבות כך ? האם אפילו מאשפזים בבית חולים פסיכיאטרי בגלל זה ? ואני לא הבנתי שני דברים : האם המשיכה המינית הנחשבת לגרונוטופילית היא גם כלפי בני אדם בגילאים 60-69 ? ומה הוא הגיל המקסימלי של אדם גרונוטופיל? לפי ויקיפדיה רשום שמדובר ב " אדם צעיר מאוד ", אבל לא מצויין שם הגבול המקסימלי, אז מה הוא הגיל המקסימלי ?

06/10/2021 | 21:47 | מאת: מני

שאלתך: האם הוא צריך לעבור טיפול שיחתי - פסיכלוגי בעקבות כך ? תשובה: תלוי כמה זה מציק ומזיק לו או לאחרים. כל עוד זה לא מפריע באמת לאף אחד, אזי שגם אם ישנה סטייה (דבר שרק הרופא שתבוא אליו לבדיקה יכול לאבחן) לא מטפלים בזה. שאלה: האם הוא צריך לקחת כדורים פסיכיאטריים בעקבות כך ? תשובה: לא חושב…. שאלה: האם אפילו מאשפזים בבית חולים פסיכיאטרי בגלל זה ? תשובה: לא. כמדומני שהפראפיליה היחידה שמאשפזים בגללה, זה נקרופיליה, כי היא על גבול הפסיכוזה, אך איני בטוח שאפילו בה מאשפזים. לא שמעתי על כך בכל אופן. שאלה: ואני לא הבנתי שני דברים : האם המשיכה המינית הנחשבת לגרונוטופילית היא גם כלפי בני אדם בגילאים 60-69 ? תשובה: בשביל להיות מאובחן בסטייה אכן צריך את הגיל המדובר. שאלה: ומה הוא הגיל המקסימלי של אדם גרונוטופיל? תשובה: עד גיל 35 אולי? (אומר זאת מההגיון. בגילאים שמעל זה אתה בעצמך כבר מתחיל להתבגר כך שפחות נראה שזאת סטייה של ממש… ככלל בשביל להיות מאובחן ו/או מטופל בבעיות, צריך לפנות לרופא במפגש כלשהו (פרונטלית/שיחת טלפון/וידאו) ולא בפורום שבו לא תוכן לקבל אבחון, אף שזה אכן נראה שקיימת אצלך בעיה זו. בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה